Været har ikke vært med oss den siste tiden siden 15 greener ble resådd.  Tidvis svært lave temperaturer er dårlig for rask vekst. Normalt kreves det en jordtemperatur på 8-10 grader før det skjer noe.

Fra torsdag 16. mai ser det ut til at vi endelig får den varmen som skal til for å få fart på gresset! Men, vi har ikke lyst til å åpne banen for spill på ordinære greener slik det ser ut nå og tror at over en uke med sommer vil gjøre stor forskjell.

Dette er også i samråd med eksperter på feltet. Tar vi i bruk greenene for tidlig kan det hindre videre vekst og det skjøre gresset kan dø når det blir stor trafikk av spillere og maskiner på greenene. Gresset vil bruke all sin energi på å reparere seg selv i stedet for å sette nye skudd og lagre det i røttene så det vokser og gir en mer robust gressplante.

Green 15 og 18 er resådd med krypkvein av samme type som bla. Stiklestad golfklubb, Trondheim Golfklubb og Namsos golfklubb bruker på sine greener. Krypkvein har mange gode egenskaper i forhold til vinterherdighet og spillekvalitet som vi har gode forventninger til. Blir dette vellykket vil vi bruke denne sorten på flere greener.

Denne uka har vi også gjødslet og resådd fairways.

Vi vet at alle er svært spillesugne, inklusive oss i styre og stell, men ber om forståelse for at vi kjører minst en uke til med 15 provisoriske greener.

Det er selvsagt også en tung beslutning å ta økonomisk sett, men mener dette er både riktig og nødvendig.

Og så satser vi på å kunne åpne flere greener til neste helg, men vil nok fortsatt holde noen greener stengte. Imens oppfordrer alle til å støtte banemannskapet som jobber hardt for å få dere tilbake på banen så fort som mulig.

Ketil Adserø                   Tore Vikan

Styreleder                       Baneansvarlig styre